Sanat
Görsel Sanatlar Eğitim Programı ile, öğrencilerimizin duygu, düşünce ve deneyimlerini anlatabilmesi için, yetenek ve yaratıcılığını kullanarak, bildiklerini ve heyecanlarını doğru biçimde yönlendirmeyi öğretmeyi hedeflenir.
Görsel sanatlar eğitiminde önemli olan sadece yetenek değildir. TAKEV Görsel sanatlar eğitiminde öğrencilerin bedensel, sosyal-duygusal ve zihinsel gelişimlerini, farklılıklarını bir arada ele alınır. Görsel Sanat Eğitimi dengeli, sağlıklı ve ileriyi düşünen bir toplum için önemlidir. Sanatın gelişmesi bir toplumun gelişmesiyle paraleldir. Toplumda da ,eğitimde de gelişimimizi artırmak için sanat eğitimine ihtiyaç vardır.
Sanat eğitimi almış, sanatla yoğrulmuş bir kişinin bakış açısı da değişir. Sadece kendi doğruları kendi zevkleri için değil, çevresine ve etrafındaki kişilerin de doğrularına, onların zevklerine, sanatına saygı gösteren, kültürlü bir kişi olur. Kullanılan malzemeler, anlatım şekli , yaratıcılığımız ,hayal gücümüz, duygularımızla birleştikçe sanat değişik adlara ve dallara ayrılır.
Okulumuzda uygulanan Görsel Sanatlar eğitimi ile öğrencilerimizin;
- El-kas- beyin koordinasyonu gelişir.
- Sosyal ilişkileri düzgün, grup halinde hareket etme becerisi olur.
- Yardımlaşma duygusu gelişir.
- Duygu ve düşüncelerinı daha rahat ifade edebilir.
- Yaratıcılık ve hayal gücü harekete geçer.
- Çevreye duyarlılıkları artar.
- Becerikli ve üretici bireyler olur.
- Eleştiri yapabime becerici kazanır.
- Özgün düşünme, üretme ve deneme kapasitelerini geliştirir.
- Görsel algı ve zihinsel algı gelişir .
- Sanatı ve sanatçıları anlar.
- Görsel sanatla ilgili teknik bilgi ve beceriler kazanır.
- Tarihi yerleri, müzeleri, kültür ve tabiat varlıklarını tanır, bu değerlere sahip çıkmayı kavrar.
- Yaşam içinde sorumluluk duygusu alır ve olumlu davranışlar kazanır.
- Etkinliklere ve sergilere katılımla kendilerine olan güvenleri artar.
1.Sınıftan itibaren; öğrencilerimizin bulundukları yaş düzeyinden başlayarak bütün yaşamları boyunca temel bir kazanım olarak kendilerini ifade etme yollarını keşfetmeleri ve bunları kullanarak duygusal, bilişsel, kültürel ve toplumsal yönlerden donanımlı hale gelmelerini sağlanmaktadır.
Resim(pastel boya,sulu boya,yağlı boya,akrilik boya…) ,kolaj, ebru sanatı, seramik çini çalışmaları; farklı kültürleri, sanatçıları ve akımları tanıma programları öğrencilerimizin donanımlı ve kültürlü bireyler olmaları için olanak sağlar.